Flyg till Rom

Här söker du hos 700 flygbolag och över 20 resebyråer efter bästa pris, allt i samma sökning!

Avresa:
->
Destination:
Utresa:
Hemresa:
Tur & Retur

Barnens ålder

Rom

Rom

Här söker du hos 700 flygbolag och över 20 resebyråer efter bästa pris, allt i samma sökning!Bästa tidigare sökt pris:

Flyg från Stockholm till Rom637:-
Flyg från Göteborg till Rom707:-
Flyg från Köpenhamn till Rom4904:-Resguide Rom

Om Rom:

Alla vägar bär till Rom. Det gamla uttrycket som härstammar från när de romerska kejsarna styrde Rom och då staden mer eller mindre var hela världens huvudstad, är än idag ett bevis på de fantastiska konst- och kulturskatter som finns i staden. Oavsett var i Rom du befinner dig ser du nästan alltid en magnifik byggnad eller sevärdhet med en lång och färgrik historia.

Den eviga staden, Italiens huvudstad och tidigare även romarrikets huvudstad, grundades enligt myten år 753 f.Kr. av bröderna Remus och Romulus, varpå den senare lär ha mördat den förre och därefter gett staden sitt namn. Romarriket var som störst under 200-talet f.Kr. och det är även från denna tid som de flesta monument i staden härrör från. Rom och dess monument är kraftigt influerat av det antika Grekland. Rom, med Vatikanstaten i centrum, är ett mecka för världens alla katoliker.

Det finns dock så mycket mer i Rom än ”bara” ett obegränsat utbud av konst, kultur, monument, kyrkor, fontäner och akvedukter. Klimatet är väldigt behagligt vilket gör den gångvänliga staden ideal för att sitta ute och njuta av de många helt otroliga caféerna och restaurangerna. Mat och dryck i Rom är som i resten av Italien, det vill säga fantastiskt gott. Rom erbjuder även perfekta shoppingmöjligheter, ett livligt nattliv och fantastiska fotbollsupplevelser.Hotell i Rom:

flyg, hotell 5-stjärnor Hotel Raphael – Relais & Châteaux
- Detta oerhört vackra hotell ligger precis intill Piazza Navona. Hotel Raphael ståtar med några helt fantastiska bekvämligheter som en takterrass med 360 graders panoramavy över Rom, bibliotek, fitnesscenter, loungebar och två fantastiska gourmetrestauranger. Många sevärdheter som Pantheon och Castel Sant’ Angelo finns inom kort promenadavstånd.

flyg, hotell 5-stjärnor Rome Cavalieri, The Waldorf Astoria Collection
- Vackert och klassiskt hotell med rymliga rum och förstklassiga faciliteter. Beläget på en kulle erbjuder hotellet en magnifik panoramavy över Rom. De underbara faciliteterna inkluderar ett 2 500 m^2 stort spacenter med bland annat ett turkiskt bad, Michelinbelönad restaurang, takterrass med fantastisk utsikt, swimmingpool, fitnesscenter och en förstklassig idrottsanläggning.

flyg, hotell 4-stjärnor iQ Hotel Roma
- Beläget i Roms historiska centrum endast tio minuter gång från Termini. Rummen är av högsta standard och alla gäster kan nyttja hotellets gym och bastu samt njuta av den vackra utsikten över Roms operahus från det trevliga barområdet på hotellets terrass.

flyg, hotell 4-stjärnor Artemide
- Underbart hotell beläget i en 1800-talsbyggnad på den vibrerande gatan Via Nazionale. Hotellet erbjuder modernt inredda rum, stor frukostbuffé, mysig loungebar och en takterrass med panoramavy över staden.

flyg, hotell 3-stjärnor Albergo del Senato
- Prisvärt boende perfekt beläget i Roms historiska centrum. Från takterrassen kan hotellets gäster njuta av den magnifika utsikten över Pantheon. Flera kända sevärdheter som Piazza Navona och Fontana di Trevi ligger på kort promenadavstånd från hotellet.

flyg, hotell 2-stjärnor Hotel Artorius
- Hotel Artorius ligger i det trevliga Montidistriktet på en lugn bakgata bakom Forum Romanum. Hotellet är beläget i en nyrenoverad 1800-talsbyggnad, erbjuder modernt inredda rum och ligger nära det populära shoppingstråket Via Nazionale.


Sevärdheter i Rom:


 • Colosseum - Det arkitektoniska mästerverket som är Colosseum har blivit känt som en symbol för Roms fantastiskt långa färgrika historia och dess utveckling. Arenan färdigställdes 80 e.Kr. och rymde hela 50 000 åskådare som såg på blodiga gladiatorspel, teatrar och mycket mer.
 • Peterskyrkan och Vatikanmuseerna - Kristendomens centrum och världens största kyrka, Peterskyrkan är enormt stor och häpnadsväckande vacker kyrka belägen i Vatikanstaten i Rom. Peterskyrkan är hem till de flesta av påvens ceremonier, anses vara den mest heliga kyrkan i världen och mäter hela 137 meter upp till taket. Flera av världshistoriens mest kända namn har haft en inverkan på kyrkan som Donato Bramante som ritade grunden, Michelangelo som ritade kupolen och Bernini som byggde Piazza San Pietro som leder upp till kyrkan. I de anslutande Vatikanmuseerna finner du kanske världens främsta samling av egyptisk, grekisk, romersk och medeltida konst. Spektakulära höjdpunkter i Vatikanstaten inkluderar Sixtinska kapellet med Michelangelos fantastiska målningar, Rafales berömda rum och ”Vatican grotto” där flera högheter och påvar ligger begravda.
 • Fontana di Trevi - Roms mest omtalade fontän är en fantastiskt trevlig plats som ligger vid Palazzo Colonna. Denna magnifikt vackra fontän är rikligt dekorerad och enligt myten försäkrar man sig om en återkomst till Rom om man slänger i ett mynt i fontänen. Fontänen föreställer havsguden Neptunus som rider på ett snäckskal som dras av två havshästar. Området vid fontänen är väldigt mysigt där du finner gott om trevliga caféer och restauranger.
 • Pantheon - Pantheon är en av de vackraste och den bäst bevarade monumenten från den kejserliga perioden. Templet åt alla gudar som Pantheon betyder på grekiska är en spektakulär cirkelrund byggnad med en vacker kupol ovanpå. Från början var Pantheon ett hedniskt tempel byggt 27 f.Kr., men förstördes av en brand. År 608 byggdes ett tempel till en kristen helgedom. Byggnaden ståtar också med enorma bronsdörrar, vacker marmorinteriör, perfekt symmetri och väggarna kantas av gravvårdar, freskmålningar och skulpturer.
 • Piazza di Spagna - Spanska trappan är en oerhört populär plats och den ideala platsen att sitta ner, koppla av och njuta av de små tilliggande lägenheterna med mysiga terrasser och trädgårdar. Den populära trappan har 137 stag och längst ner finns du ett stort utbud av blomsterhandlare. Piazza di Spagna är det perfekta stället att börja på om man vill utforska Rom till fots. Området innehåller flera trevliga butiker, mysiga barer och caféer och flera superba restauranger. Vid toppen av trappan finner du den vackra barockkyrkan Trinatà dei Monti. • Italien:


 • Total yta: 301 tusen km²
 • Vattenyta: 7 tusen km²
 • Landyta: 294 tusen km²
 • Nationaldag: 2/6 (Republic Day)
 • Befolkning: 57 miljoner
 • Högsta punkt: Mont Blanc (Monte Bianco) de Courmayeur, 4748 m
 • Lägsta punkt: Mediterranean Sea, 0 m
 • Andel med HIV/AIDS: 0.35%
 • BNP per capita: $25000
 • Huvudstad: Rom
 • Stickkontakt: Svensk
 • Elektricitet: 230 V / 50 Hz • Att göra i Rom:


 • Restauranger: Det är tveksamt om det finns något mer känt kök än det italienska, vilket i huvudsak beror på fantastiskt fina råvaror tillsammans med enkelhet. Det finns förstklassiga restauranger överallt i Rom och det positiva är att lägstanivån på restaurangerna håller en relativt hög klass vilket gör att det bara är att vraka och välja. Det finns dessutom gott om platser där du kan äta till en bra pris. Den italienska maten varierar kraftigt beroende på varifrån landet man kommer. I norra Italien har man en förkärlek till risotto, smör och mildare kryddning medan ju längre söderut man kommer desto mer pasta, olivolja, solmogna tomater, sardeller, oliver och mer medelhavsinfluerad mat får man. Det går dock naturligtvis att hitta gott om restauranger som serverar medelhavsinspirerad mat i Rom. I Italien äter man relativt sent ofta från 7 på kvällen och framåt. En riktigt och klassisk italiensk middag består av minst tre rätter. Man börjar alltid med antipasto, förrätten som ofta är ganska liten och rikt varierande består ofta av rätter som ost, parmaskinka, marinerade grönsaker med mera. Primi piatti är den första huvudrätten och består ofta av en pastarätt, en risotto eller en soppa. Därefter kommer den riktiga huvudrätten, secondi piatto, som ofta delas in i antingen Secondi di pesce som är fisk och skaldjur, och Secondi di carne som är kötträtterna. Tänk på att beställa tillbehör! Annars får du bara en köttbit om det är just det du beställt. Har du vid detta laget inte hamnat i matkoma så kan du även beställa en efterrätt, dolci, som till exempel kan vara Tiramisu, glass eller frukt. Rom kryllar av restauranger, många med trevliga utomhusserveringar. Trastevere anses ofta vara det främsta restaurangområdet, vars smala gator myllrar av trevliga restauranger och caféer. Vid Piazza Navona, Pantheon och spanska trappan finner du också ett stort utbud av förstklassiga restauranger även om dessa platser lätt kan bli fyllda med turister. Som vanligt bör du undvika restaurangerna närmast den större turiststråken då de enkelt kan bli väldigt dyra. Ofta räcker det med att välja en närliggande sidogata för att komma ner betydligt i pris. Något man absolut inte får glömma att prova på när man är i Rom är att prova på italienarnas vin och kaffe. Kaffet i Italien är oöverträffat i världen, och ofta är kaffet som man finner i automater till och med godare än det man serverar på svenska caféer. Variationen på hur man kan få kaffet serverat är oändligt; i kopp, i glas, kallt, ljummet, varmt, utan eller med extra skum etc. Italienarna är även världens största producent av vin så det är bara att vraka och välja. Men de har även flera andra drycker som du säkerligen har hört talas om som Grappa, Campari och Sambucca.
 • Pubar / Nattliv: Det finns massor av trevliga barer och pulserande nattklubbar i Rom. Det milda klimatet bidrar till den trevliga utomhusatmosfären som finns i staden där nästan alla är ute och roar sig. I centrum finner du ett enormt utbud av framförallt barer med många turister, utbytesstudenter och även en hel del italienare. Här är det oftast en väldigt hög stämning och klientelet är ganska internationellt. I de centrala delarna brukar de flesta kretsa kring Piazza Campo de Fiori. För romarna är den främsta partyplatsen Via di Monte Testaccio i Testaccio. Runt Monte Testaccio finner du mängder av trevliga barer och nattklubb efter nattklubb. Stämningen i detta område kan bäst beskrivas som vid bargatorna i de största charterdestinationerna. De flesta nattklubbarna har stora terrasser utomhus med riktigt bra stämning. Trastevere är fullt av turister men det är också förståeligt då området erbjuder flera fantastiskt mysiga gator med flera förstklassiga barer. Hit går man om man är ute efter en mer avslappnad stämning. Studentkvarteret San Lorenzo erbjuder gott om lite billigare ställen anpassade efter studenternas plånböcker. Väldigt bra område för den som gillar livemusik.
 • Karnevaler / nöjesfält: Den rika kulturen i Rom gör att det ständigt anordnas olika kulturella festivaler. De religiösa högtiderna firas av naturliga skäl även märkbart i Rom, speciellt under påsken då Vatikanen har en väldigt framträdande roll. Andra populära festivaler är filmfestivalen i oktober, jazzfestivalen i november, modeveckan i mitten på juli och Estate Romana Holiday mellan juni och oktober. I tidningen La Republica hittar du det kulturella dagsschemat. Rom har en del bra nöjesparker och framförallt vattenparker. Aquafelix, Aquapiper och Hydromania di Roma är tre populära vattenparker.
 • Sport: Fotboll är den klart dominerande sporten i Rom och tas på fullt allvar. De flesta av stadens invånare är antingen uppväxta med antingen Lazio eller Roma, och derbyna dem emellan på Olympiastadion anses nästintill att vara en högtid. För besökare finns det gott om golfbanor, joggingstråk och swimmingpooler i och nära Rom. Det är dessutom endast 8 mil till Terminillo som är mellersta Italiens största vintersportcentrum.
 • Stränder: Rom förknippas ofta inte med ständer och badsemestrar men det finns utmärkta möjligheter att ta sig till de stränder som ligget utanför staden. Många är lättillgängliga med tunnelbanan, tåg eller bil. Ostia är den populäraste platsen och anses vara Roms riviera med magnifika strandvillor, vacker natur och förstklassiga stränder. På söndagarna är det oftast väldigt mycket folk på stränderna.
 • Shopping: Det myllrar av små trevliga butiker överallt i staden. Rom är perfekt för en trevlig shoppingpromenad. Förutom de många butikerna finner du även ett par stora varuhus och outlets. Via del Corso som går rakt igenom centrala Rom är den absolut populäraste shoppinggatan i Rom. Här finner du ett stort utbud av allt från billiga butiker med kläder av relativt låg kvalitet till riktiga lyxaffärer. De mest exklusiva affärerna finner du vid sidogatorna Via Condotti, Via Frattina, Via della Vita och Via Borgognona i kvarteret mellan Via del Corso och spanska trappan. Du finner mer eller mindre alla de stora märkena av rang i detta område som Armani, Prada, Gucci, Fendi, Louis Vuitton, Hugo Boss, Dolce & Gabbana, Dior med flera. Du finner även två shoppingcenter vid Via del Corso, La Rinascente och den lite billigare Galleria Alberto Sordi. Två gator som kan liknas vid Via del Corso är Via Natzionale som sträcker sig mellan Piazza della Republica och Largo Angelicum, och Via Cola di Rienzo som börjar vid Piazza del Risorgimento. Båda gatorna erbjuder flera lågprisbutiker blandat med mer kända designbutiker och många sko- och väskbutiker. När det kommer till secondhandkläder är det Via del Vecchio Governo vid Piazza Navona som gäller. Via dei Giubbonari som ligger mellan Piazza Campo de Fiori och Via Arenula är ett väldigt charmigt område med många trendiga butiker som riktar sig till det lite yngre klientelet och som erbjuder spännande kläder till bra priser. Två populära marknader är klädesmarknaden Atelier Ritz som äger rum första helgen i varje månad vid Grand Hotel Parco dei Principi, och den stora marknaden Porta Portese som äger rum varje söndag vid Via Portuense.


 • Bilder från Italien:

  Rom – Bild 1 Rom – Bild 2
  Rom – Bild 3 Rom – Bild 4
  Rom - Länkar:
  Romresan- din guide till Rom
  Hyrbil i Rom
  Från Stockholm
  2016-06-24637:-
  Från Göteborg
  2016-04-071291:-
  2016-04-147758:-
  2016-03-319948:-
  Från Köpenhamn
  2016-07-094904:-
  2016-06-185466:-
  Vi feedback